Lunchen in Den Helder

Lunch foto

Wij doen het anders!

Midden in het vernieuwde centrum van Den Helder zit een klein zaakje dat dapper weerstand biedt. Een zaakje dat ervoor kiest om anders te zijn. Een zaakje waar je bij binnenkomst wordt verwelkomd door aangename geuren, kleuren en muziek.

Je komt bij ons binnen in een zaak waar de keuken geheel open is. Je kunt er doorheen lopen of er gaan zitten. Alles wat wij doen gebeurt voor je ogen. Onze voorkeur gaat uit naar biologische kwaliteit en een duurzame werkwijze zonder dat dit de pret drukt. Integendeel, je kunt bij ons uitstekend en gezellig smullen!

Hieronder kun je alvast onze lunchkaart bekijken en in de stemming te komen.Zoals je ziet is ons uitgangspunt de vegetarische keuken (een uitzondering daar gelaten) met de optie om biologisch vlees toe te voegen.Je kunt op de items klikken voor een omschrijving.

Reserveren

Wij hebben zijn een erg klein en smal zaakje maar dat hebben we zo creatief mogelijk ingericht. Mede door de beperkte zitplaatsen zowel binnen als buiten kun je bij ons niet reserveren. Dat is vervelend als je van ver komt maar wij kunnen ons na 2 jaar corona perikelen niet meer veroorloven om tafels onbezet te houden doordat ze later gereserveerd zijn.

We rekenen op je begrip hiervoor en hopen op nieuwe en andere mogelijkheden waardoor in de toekomst wellicht meer mogelijk is. Voor nu is het advies; gewoon op goed geluk en vol vertrouwen binnenlopen om een plekje te bemachtigen.

Allergieën

Glutenvrij eten is bij ons ook mogelijk als je er wel rekening mee houdt dat wij niet in een glutenvrije keuken werken maar zo goed mogelijk ons best te doen gluten kruisbesmetting te voorkomen. Ons brood en de wraps worden dan vervangen door glutenvrije alternatieven
Ook met andere allergieën kunnen wij rekening houden als je dit aan tafel bij het bestellen goed aan ons doorgeeft.

Lunchkaart

Dagelijks verse huisgemaakte soep van verse echte ingrediënten, geen pakjes en geen basis, gewoon echte soep. Meestal vegan en ook om mee te nemen naar huis. Vraag naar de soep van de week.
Streetfood style focaccia belegd met ijsbergsla, wortel, pickle van rode kool en ui en huisgemaakte knoflooksaus
Focaccia sandwich met Livar beenham Bio, gekookt ei Bio, huisgemaakte aioli & verse ijsbergsla
Focaccia uit de oven met tapenade van zongedroogde tomaatjes, spinazie, avocado, chilivlokken, gesmolten belegen kaas, bosuitjes.
Geserveerd met huisgemaakte aioli en crushed nacho's.
 • Met biologische Livar ham erbij: + € 1,50
 • Met biologische salami erbij: + € 1,50
 • Veganistische variant met vegan kaas en vegan aioli: + € 1,50
 • Dubbelgeslagen tortilla met tomatentapenade, gerookte scamorza Bio, oregano en rucola
 • Veganistische variant met vegan mozzarella en cheddar in plaats van gerookte scamorza
 • Met Livar beenham Bio of salami Bio +1,50
 • Grillworst Bio, gegratineerde kaas en bosuitjes. Geserveerd op een focaccia met huisgemaakte aioli, ketchup en knapperige ijsbergsla
  Wrap gevuld met tapenade van zongedroogde tomaatjes, ijsbergsla, belegen kaas, avocado, chilivlokken en crushed nacho's.
  Geserveerd met huisgemaakte aioli.
 • Met biologische Livar ham erbij: + € 1,50
 • Met biologische salami erbij: + € 1,50
 • Veganistische variant met vegan kaas en vegan aioli: + € 1,50
 • Streetfood style focaccia met een smeuïge avocadoburger, knapperige sla, tomaat, rode ui, augurk en een friszoete mango relish
  Gemengde sla, spinazie, tomaatjes, gerookte scamorza Bio, gefrituurde tuinboontjes, kalamata olijven en runderrookvlees. Besprenkeld met rosmarino olijfolie (ook in onze winkel verkrijgbaar) en geserveerd met brood en tomatentapenade